Placinta cu dovleac

Se pune faina intr-un vas, se adauga putina sare, uleiul si o jumatate de cana de apa si se framanta un aluat nu foarte tare. Se acopera vasul si se l

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 cani de faina
  • un praf de sare
  • 4 linguri de ulei
  • 1 kg de dovleac
  • 5 linguri de zahar
  • 75 g unt
  • un pliculet de zahar vanilat
  • o cana de miez de nuca macinat

Mod de preparare

Se pune faina intr-un vas, se adauga putina sare, uleiul si o jumatate de cana de apa si se framanta un aluat nu foarte tare. Se acopera vasul si se lasa o jumatate de ora la cald.

Se curata dovleacul de coaja si se indeparteaza semintele. Se da prin razatoarea mare si se pune la calit in unt, impreuna cu zaharul si miezul de nuca macinat. Se amesteca si se lasa sa se inmoaie dovleacul. Cand s-a inmuiat suficient, se ia de pe foc si se da la racit, fara sa se mai amestece.

Aluatul framantat se taie in mai multe bucati si se intind foi subtiri. Pe fiecare foaie se intinde umplutura de dovleac cu nuca, se presara zahar vanilat si se ruleaza din ambele margini in acelasi timp, pana la mijloc. Se unge o tava cu unt, se asaza rulourile si se introduce tava la cuptor, la foc potrivit. Cand placinta este gata se scoate, se lasa la racit si se taie in bucati.
Alte reteta placinta recomandate

Placinta cu mere

Placinta cu capsuni

Tarta cu fructe

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors