Se pune faina intr-un vas, se adauga putina sare, uleiul si o jumatate de cana de apa si se framanta un aluat nu foarte tare. Se acopera vasul si se l
Se pune faina intr-un vas, se adauga putina sare, uleiul si o jumatate de cana de apa si se framanta un aluat nu foarte tare. Se acopera vasul si se lasa o jumatate de ora la cald.
Se curata dovleacul de coaja si se indeparteaza semintele. Se da prin razatoarea mare si se pune la calit in unt, impreuna cu zaharul si miezul de nuca macinat. Se amesteca si se lasa sa se inmoaie dovleacul. Cand s-a inmuiat suficient, se ia de pe foc si se da la racit, fara sa se mai amestece.
Aluatul framantat se taie in mai multe bucati si se intind foi subtiri. Pe fiecare foaie se intinde umplutura de dovleac cu nuca, se presara zahar vanilat si se ruleaza din ambele margini in acelasi timp, pana la mijloc. Se unge o tava cu unt, se asaza rulourile si se introduce tava la cuptor, la foc potrivit. Cand placinta este gata se scoate, se lasa la racit si se taie in bucati.
Alte reteta placinta recomandate
Placinta cu mere
Placinta cu capsuni
Tarta cu fructe
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post