Placinta cu ceapa si cascaval este o reteta care poate fi servita ca aperitiv. Ingredientele necesare sunt: faina, apa, praz, morcov.
Placinta cu ceapa si cascaval pe cat de dificila ti se pare la inceput pe atat este de apetisanta. Punem ingredientele pentru aluatul placintei intr-un bol si le mixam, apoi framantam cu mana pana obtinem un aluat elastic. Il punem la "crescut" 30 de min.
Ne apucam de compozitia pentru placinta: taiem rondele prazul, morcovul felii, ardeiul cuburi iar brocoli se opareste 3 minute si se scurge apoi de apa. Punem la calit legumele in unt si dupa ce s-au racit se da gust cu sare, piper masline taiate felii. Amestecam totul cu smantana.
Intindem 3/4 din aluat in foaie si tapetam cu ea interiorul unei tavi rotunde unse cu ulei si tapetata cu faina. Peste punem cascavaul ras apoi legumele pregatite anterior. Acoperim cu alta foaie subtire si intepam aluatul inainte de a baga placinta la cuptor. Tinem la cuptor 40-50 de minute.
Alte placinte recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post