Placinta cu branza dulce si cirese

O placinta cu un gust rafinat de branza dulce si cirese

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza de vaci proaspata;
  • 200 g zahar;
  • 4 galbenusuri;
  • 6 albusuri;
  • 1 lingura faina;
  • 2 linguri gris;
  • cirese;
  • 50 g unt;
  • 1/4 plic praf de copt;
  • esenta de lamaie;
  • Pentru blat:
  • 180 g zahar;
  • 2 galbenusuri;
  • un pachet de unt;
  • 100 ml lapte;
  • 450 g faina;
  • 1 varf cutit bicardonat sodiu;
  • 3/4 plic praf de copt;
  • esenta de vanilie;
  • Pentru decor:
  • cirese;
  • zahar pudra

Mod de preparare

Pentru a prepara blatul vom amestecam toate ingredientele,iar faina o adaugam treptat pana cand obtinem un aluat elastic si nelipicios ce il punem la frigider acoperit cu o folie.

Pentru a prepara umplutura, vor separa galbenusurile de albus, iar albusul il vom bate spuma tare cu 8 linguri de zahar. Restul ingredientelor si zaharul ramas le mixam pana devin o crema.

Crema obtinuta o amestecam cu albusurile batute spuma.

Vom unge o tava in care vom aseza prima foaie de aluat-crema-aluat. Vom introduce tava la cuptor pentru 60 minute la foc mic.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors