Se pune faina intr-un bol mare si se adauga sare impreuna cu zahar. Se amesteca bine. Se topeste untul intr-o tigaie, impreuna cu laptele apoi se ia d
Se pune faina intr-un bol mare si se adauga sare impreuna cu zahar. Se amesteca bine. Se topeste untul intr-o tigaie, impreuna cu laptele apoi se ia de pe foc.
Turnam totul in bolul cu faina si punem si oul batut. Se amesteca pana obtinem un aluat consistent.
Lasam coca sa creasca 30 min intr-un bol uns cu ulei si acoperit cu o folie de aluminiu.
Apoi se ia coca si se framanta bine pe pat de faina.
Se intinde o foaie (tip A3) pe care distribuim fructele uscate. Se ruleaza si mai framantam o data timp de 2-3 minute pana fructele sunt distribuite uniform.
Imparte coca in 12 forme rotunde si egale cat o chifla.
Intr-o tava incapatoare se pune foaie de copt pe care se aseaza cele 12 chifle de aluat si se acopera iar cu foaie de aluminiu. Se tin la loc calduros 30 min.
Se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.
Pentru decor pregatim asa:
-punem 4 linguri de faina si adaugam 6 linguri de lapte. Amestecati pana obtineti un aluat nu foarte consistent. Pune-l intr-un cornet si decoreaza in forma de cruce pascutele.
Da-le la cuptorul incins si lasa-le timp de 15-20 min pana cand devin aurii.
Dupa ce le scoate-ti din cuptor pregati-ti siropul cu care sa ungeti pascutele.
Se pregateste astfel: intr-un bol mic se incalzeste mierea sau un sirop de zahar si se toarna peste pascutele calde.
Sunt niste pascute care vor deveni vedetele Sarbatorii Pascale daca le aveti pe masa.
Pofta buna!
Se pot taia pe mijloc si unge cu crema de vanilie sau ciocolata
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post