Pasca cu branza

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei mai putin albusurile care trebuie sa fie reci sa

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Aluat: - 500 grame faina - 25 gr drojdie proaspata - 150 gr zahar - Coaja de la ½ lamaie si ½ portocala - 2 galbenusuri - 2 albusuri - 200 ml lapte rece - ¼ lgt esenta de rom - ½-1 esenta vanilie - 100-125 gr unt sau margarina (eu nu folosesc dec

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei mai putin albusurile care trebuie sa fie reci sa iasa spuma si laptele. Din cantitatile de mai sus se opresc 2-3 linguri de lapte din cei 200 ml si 1-2 lg faina. Intr-un vas se topeste untul pe aragaz la foc mica poi se adauga laptele rece si galbenusurile. Se incalzeste pana e cald darn u fierbinte. Se ia de pe foc si se adauga esenta de rom si vanilie si coaja rasa. Se adauga albusurile in compozitie si se amesteca putin. Faina se masoara si se cerne de doua ori. Cele doua linguri de lapte oprite se incalzeste putin si se pune peste drojdie cu cele doua linguri de faina si se amesteca putin pana face bule. Se lasa la cald 20 min pana creste un pic. Intr-un vas se pune faina cernuta si in mijloc se pune din compozitia de drojdie cate putin si se amesteca bine de pe peretii vasului inspre centru. Cand se curate peretii vasului usor nu mai trebuie faina. Aluatul trebuie sa fie un pic elastic. Aluatul se bate putin si se face bila. Se aseaza intr-un lighean uns cu putin ulei si se tavaleste prin el. Se acopera cu un prosop curat si se pune la loc cald. Se fereste de curentii de aer si se tine la loc cald vreo ora pana creste. Din 2/3 compozitie se intinde o foaie rotunda pe musamaua curata unsa cu putin ulei (de 2-3 cm grosime) si se pune in forma rotunda tapetata. Din treimea ramasa se impleteste un colac din 3 fire, de dimensiunea formei de pasca (diametru 20-23) Umplutura: Peste foaia rotunda din forma se aseaza colacul de jur imprejur si se mai lasa sa creasca putin. Se amesteca zaharul cu galbenusurile bine, se adauga esentele, branza si stafidele care au fost hidratate in rom sis curse, coaja de lamaie si portocala, albusul batut spuma. Se gusta sa vedem daca mai trebuie zahar. In mijlocul formei de tarta se presara gris si abea apoi se pune umplutura de branza ca altfel nu mai creste. Se unge colacul cu ou . Se da la cuptorul incalzit pentru 55 minute. In primele 20 minute nu se deschide cuptorul. Se testeaza aluatul cu scobitoarea. Daca branza ti se pare moale si nefacuta mai lasi pasca dar o ungi mereu cu ou sa nu se arda. Oricum compozitia de branza este fara faina si se va inchega dupa racire. Dupa ce inchidem focul se intredeschide usa cuptorului si pasca se lasa la racit acolo.


Se feliaza.Alte retete recomandate:

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors