Pentru aceasta reteta, trebuie sa folositi 500 g faina integrala si 500 g faina alba, spre deosebire de reteta de baza, la care se foloseste numai fai
Pentru aceasta reteta, trebuie sa folositi 500 g faina integrala si 500 g faina alba, spre deosebire de reteta de baza, la care se foloseste numai faina alba. P.S. Cand folositi faina bruna sau integrala, adesea e necesar sa adaugati ceva mai multa apa ca I sa obtineti un aluat elastic, bun de framantat.
Cand sunteti in etapa 1 a retetei de baza, amintiti-va sa folositi ambele tipuri de faina, nu doar faina alba, si continuati pana la etapa 2. Zdrobiti jumatate din cantitatea de nuci pana obtineti granule ceva mai mari, iar pe celelalte macinati-le pentru a obtine o pudra fina. In etapa 2, in aluat adaugati nucile, caisele si untul. 1 Continuati dupa reteta de baza, pana la etapa 5. Aici, eu impart, de obicei, acest aluat in 4 bucati si le modelez sub forma de rulouri, pe care le pun unul langa altul intr-o tava presarata cu faina. Dar nimic nu va opreste sa le modelati in orice forma doriti. Dupa aceea, lasati aluatul sa-si dubleze volumul, apoi presarati-l cu faina pe deasupra si puneti-l pentru 30 de minute in cuptorul preincalzit la 180°C (treapta 4 la cel pe gaz), pana se rumeneste putin.
Inainte de a consuma painea, lasati-o sa se raceasca o ora. E fantastica impreuna cu branzeturi si cu muraturi.
Alte retete recomandate:
Galuste cu prune
Placinta cu dovleac
Aluat frantuzesc
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post