Am facut un aluat de foetaj plecind de la 400 de grame de faina manitoba (se poate folosi foarte bine faina normala alba si de griu pe care o are fiec
Am facut un aluat de foetaj plecind de la 400 de grame de faina manitoba (se poate folosi foarte bine faina normala alba si de griu pe care o are fiecare) amestecata cu 10 grame de sare si 200 de ml de apa.
Am facut o minge de aluat pe care am crestat-o in cruce si am pus-o sa se odihneasca jumate de ora intr-un castron.
Apoi am taiat bucatele jumatate de kilogram de unt la temperatura camerei pe care l-am amestecat cu 100 de grame de faina. i-am dat forma un dreptunghi.
Am intins primul aluat, l-am asezat ca un romb si i-am pus deasupra aluatul de unt.
Am inchis bine si am inceput sa intind cu sucitorul, dupa care am impaturit in 3 si am inceput sa intind ajutindu-ma cu faina, impaturesc si pun in frigider de vreo 3 ori (in frigider statea cel putin o juma' de ora).
Am taiat felii pe latime, le-am mai intins putin cu sucitorul si le-am intors.
Le-am pus in tava si le-am uns cu ou presarind deasupra zahar.
La cuptor cu ele la 180°C, nu stiu cit timp a trecut pentru ca ma tot uitam la ele, le-am intors odata si pe partea cealalta si le-am mai uns.
Apoi le-am pus la racit asa ca sa se turteasca precum originalul.
Pofta buna!
Reteta Nastrine a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro
Alte retete de produse de patiserie gasiti aici:
Cornulete cu rahat,
Cornulete (de post),
Cornulete bicolore
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post