Mucenici muntenesti

Se prepara un aluat din 250 faina, 100 ml apa calduta si sare. Se fac snururi lungi si se modeleaza opturi mici care se pun la uscat pana a 2-a zi. A

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 100ml apa calduta
  • sare
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • zahar dupa gust

Mod de preparare

Se prepara un aluat din 250 faina, 100 ml apa calduta si sare. Se fac snururi lungi si se modeleaza opturi mici care se pun la uscat pana a 2-a zi.

A 2-a zi se pun mucenicii la fiert in apa clocotita cu sare. Se ia spuma rezultata si se arunca.

Se adauga apoi coaja rasa de la lamaie si zahar dupa gust.

Cand se ridica la suprafata se scot si se servesc cu tot cu zeama.
Presarati cu nuca macinata.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors