Mucenici moldovenesti

Se face maiaua din: drojdie, 100 ml lapte si putina faina. Se lasa la crescut 30 min la loc cald. Se pune restul de faina intr-un castron mare si se a

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1kg faina
  • 50g drojdie
  • 250g zahar
  • 200ml lapte cald
  • 150g unt
  • 5 lg ulei
  • 1 esenta de rom
  • 5 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • lamaie rasa
  • sare
  • ou pt uns
  • 400g nuca macinata
  • 250g miere

Mod de preparare

Se face maiaua din: drojdie, 100 ml lapte si putina faina. Se lasa la crescut 30 min la loc cald. Se pune restul de faina intr-un castron mare si se adauga maiaua, laptele incalzit cu zaharul ramas si zaharul vanilat. Adaugam si galbenusurile frecate cu un praf de sare si untul topit.

Framantam energic si mai adaugam: albusurile spuma, ulei.

Lasam aluat la dospit 2 ore.

Se fac suluri groase din aluat si se rasucesc in forma de 8. Se aseaza intr-o tava unsa sau tapetata cu hartie de copt si se ung cu ou batut.

Se coc in cuptorul bine incins timp de 45 min.

Pofta buna!
Cand s-au rumenit se scot, se ung cu miere si se presara cu nuca macinata.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors