Pregatim aluatul astfel: Amestecam pe rand ingredientele in cantitatile scrise mai sus. Se framanta pana devine un aluat ca de cozonac. Se lasa sa cre
Pregatim aluatul astfel:
Amestecam pe rand ingredientele in cantitatile scrise mai sus. Se framanta pana devine un aluat ca de cozonac. Se lasa sa creasca pana isi tripleaza volumul.
Framantam din nou.
Intindem aluatul cu facaletul pe un pat de faina ca sa nu se prinda aluatul de fata de masa, etc.
Presaram peste foaia de aluat ingredientele pentru umplutura: nuca macinata amestecata cu putin zahar, coaja de portocale, zahar vanilat si scortisoara.
Se ruleaza sub forma unui sul lung. Din acesta se modeleaza forme de 8 care se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
In timp ce ucenicii sunt pusi in cuptor se pregateste siropul din miere.
Punem pe foc mierea impreuna cu miezul de la un baton de vanilie apoi se adauga putin suc si coaja de lamaie. Mucenicii proaspat scosi din cuptor se arunca in acest sirop, se scot si se presara deasupra nuca macinata.
Pofta buna!
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios