Minipascute cu stafide

Se amesteca drojdia cu 2 linguri de zahar, 250 ml de lapte si o cana cu faina si se lasa la dospit 30 minute. Se pune intr-un vas restul de faina, se

Timp pregatire
95 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat: 1 kg faina
  • 4 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 60 g drojdie proaspata
  • 750 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • coaja de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura: 500 g branza de vaci
  • 200 g zahar
  • 100 g stafide
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 oua

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu 2 linguri de zahar, 250 ml de lapte si o cana cu faina si se lasa la dospit 30 minute.

Se pune intr-un vas restul de faina, se adauga maiaua, galbenusurile batute bine cu un praf de sare si zahar.

Se pune laptele caldut, coaja de lamaie, zaharul vanilat, uleiul si framantati un aluat mai tare, care se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Branza se amesteca cu zaharul, ouale batute, stafidele si esenta. Se opreste putin aluat iar restul se intinde in foaie de 0.50 cm.

Se taie patrate si se aseaza pe fiecare branza.

Se uneste capetele si se modeleaza. Pe fiecare pasca se face o cruce din aluat.

Se aseaza pe o tava unsa cu ulei si se coace circa 50 minute la foc mic.

Se scot cat sunt de calde si se ung cu sirop din zahar si apa.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors