Mini trandafiraşi cu unt, în forme de mini-tarte
Se sfărâmă drojdia, dizolvând-o în puţin lapte călduţ cu zahăr. Se adaugă ouăle, restul de lapte, untul topit şi uşor răcorit şi sare. Se adăugă făină cât cuprinde, amestecând. Se ung mâinile ulei şi se frământă, adăugând ulei puţin câte puţin, până când aluatul devine consistent. Se acoperă cu folie şi se lasă la crescut până îşi dublează volumul (o oră).
Pentru umplutură: se amestecă untul moale cu zahărul pudră vanilat de casă.
Se împarte aluatul în două părţi, pentru a lucra mai uşor. Se presară făină pe masa de lucru. Se întinde primul aluat în foaie potrivită ca grosime. Se taie fâşii, se repartizează crema de unt, ţinând cont să rămână şi pentru al doilea aluat. Se presară stafide şi coajă de lămâie, se rulează, se taie bucăţele de aprox 3 cm, se ung cu gălbenuş de ou bătut cu puţin lapte şi se transferă în forme de mini-tarte cu bază detaşabilă tapetate cu puţină făină. Se aşază într-o tavă în care e bine să puneţi şi foaie de copt, pentru că untul se mai poate scurge în tavă, din cauza formelor cu bază detaşabilă.
Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu cam 5 minute, apoi încă 20-25 de minute, la foc mic, sau până se rumenesc. După ce se scoate tava, se lasă un pic la răcorit, apoi se scot cu grijă din forme. Se bat uşor pe spate ca să iasă inelul, apoi se desprinde cu grijă şi baza, ca să nu rupem cozonăceii.
Se pregăteşte la fel şi al doilea aluat.
Timp de pregătire: 1h 30 min
Timp de coacere: 25-30 min (fiecare tavă)
Porţii: 15
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/01/mini-trandafiri-cu-unt.html
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post