Se amesteca faina cu 150 gr unt moale, 200 gr zahar, ouale, praful e copt, stins cu zeama de lamaie si 2-3 linguri de lapte. Se omogenizeaza ingredie
Se amesteca faina cu 150 gr unt moale, 200 gr zahar, ouale, praful e copt, stins cu zeama de lamaie si 2-3 linguri de lapte. Se omogenizeaza ingredientele si se lasa aluatul sa se odihneasca 50 de minute. Separat, se prepara umplutura. Se curata merele, apoi se rad si se pun pe foc cu 100 gr zahar. Se adauga restul de unt, coaja de lamaie rasa, scortisoara si se amesteca bine, Se adauga grisul si se ia de pe foc compozitia. Se intind 2 treimi din aluat intr-o foaie mare, cat tava si se intinde umplutura deasupra. Se formeaza din restul de aluat suluri cu diametrul unui creion si se pun deasupra umpluturii sub forma de gratar. Placinta se introduce in cuptor si se lasa la copt, la foc potrivit.
Se taie bucati, dupa ce s-a racit si se presara deasupra cu zahar pudra.
Alte retete de dulciuri:
Cozonac moldovenesc Prajitura televizor Cornulete cu rahat
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala