Gomboti cu prune

Se curata cartofii , se spala, se tai cubulete si se pun la fiert. Intre timp se spala prunele si se scot samburii. Se zdrobesc cartofii si se lasa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi
  • ½ kg de prune
  • 350 gr faina
  • 130 gr unt sau margarina
  • 1 lingurita de scortisoare maruntite
  • 100 gr pesmet
  • zahar vanilat cu scortisoara pentru invelit

Mod de preparare

Se curata cartofii , se spala, se tai cubulete si se pun la fiert. Intre timp se spala prunele si se scot samburii. Se zdrobesc cartofii si se lasa sa se raceasca. Se pun la fiert intr-o cratita mare cca 5 litri de apa. Se amesteca cartofii cu faina, 30 gr unt si sare si se framanta bine. Se intinde aluatul sa aibe o grosime de cca 5 mm si se tai cubulete de 6x 6cm. In fiecare patrat se pune cate o pruna si se presara cu scortisoara. Se iau in palma si se formeaza mingiute din ele. Aveti grija ca aluatul sa acopere pruna in intregime. Cu grija se pun gomboturile in apa fierbinte si se lasa pana se ridica ele la suprafata, atunci se mai tin la fiert cca 3-5 minute. Intre timp se prajeste pesmetul in untul ramas. Se scot din apa se scurg si se prec prin scortisoara amestecata cu zahar.

Alte retete recomandate

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors