1.Se prepara maiaua:se amesteca drojdia cu 1 lingura rasa faina si cu 1 lingurita zahar;se lasa sa creasca la caldura 15 min. Apoi se adauga restul de
1.Se prepara maiaua:se amesteca drojdia cu 1 lingura rasa faina si cu 1 lingurita zahar;se lasa sa creasca la caldura 15 min.
Apoi se adauga restul de faina cernuta ,urmata de zahar tos,zahar vanilat, coaja de lamaie, galbenusuri batute, unt si lapte.
Se framanta un aluat fin si elastic;se acopera cu un servet si se lasa la dospit cca 80 min,la caldura. Se incinge cuptorul la 190 gr.
2.Se aseaza aluatul pe planseta, se inglobeaza stafidele spalate si uscate si se framanta.
Se imparte in 14 bucati, care se modeleaza sub forma de suluri. Fiecare sul se innoada.
Se aseaza nodurile pe o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu ou batut si se coc 20 minute.
Pofta buna!
Reteta Gheme dulci cu stafide a fost propusa de raducristina pe forum culinar.ro
Alte retete cu stafide gasiti aici:
Placinta cu mere si stafide,
Biscuiti cu stafide,
Prajitura cu stafide
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post