Felii de foietaj caramelizat

Se amesteca zaharul cu scortisoara si zaharul burbon. Pe masa de lucru punem o cantitate egala de zahar atat cat e foaia de foietaj. Asezam foaia si

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluat foietaj
  • zahar 200 gr
  • scortisoara
  • zahar vanilat burbon

Mod de preparare

Se amesteca zaharul cu scortisoara si zaharul burbon. Pe masa de lucru punem o cantitate egala de zahar atat cat e foaia de foietaj. Asezam foaia si trecem su sucitorul peste, sa se lipeasca zaharul. Procedam la fel si pe suprafata cealanta. Rulam apoi cele doua capete opuse pana la mijloc. Cu un cutit taiem felii subtiri din aluat apoi le trcem pin cantitatea de zahar aromat. Le turtim un pic pentru a le da o forma. Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul incins (220 grade C), timp de 15 minute apoi le intoarcem pe partea cealanta pentru a se carameliza ~ 3-5 min.


Alte retete culinare recomandate

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors