Cuib de viespi

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus  dupa care se pune la dospit, pana se dubleaza in marime. Dupa ce a crescut se imparte aluatul

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru aluat :
  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 3 linguri de zahar
  • 50 ml. ulei
  • 4 galbenusuri
  • 200 ml. lapte
  • 100 ml. apa calduta
  • 1/2 lingurita de sare
  • coaja rasa de lamaie
  • Pentru crema:
  • 200 gr. unt moale
  • 100 gr. zahar
  • 250 gr. nuca macinata
  • Pentru sirop:
  • 125 ml. lapte
  • 150 gr. zahar
  • vanilie

Mod de preparare

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus dupa care se pune la dospit, pana se dubleaza in marime. Dupa ce a crescut se imparte aluatul in 4 parti egale si se intind 4 foi. Se amesteca untul moale cu zaharul, pana se obtine o crema iar apoi se adauga nuca macinata. Pe fiecare foaie intinsa se pune un strat din aceasta crema, dupa care se ruleaza si se taie bucati de circa 4 cm sau cat de inalta este tava.

Intr-o tava unsa si presarata cu faina, se aseaza bucatile taiate din rulou, una langa alta dar lasand un pic de spatiu intre ele. Se mai lasa la crescut cam 30 de min. dupa care se pun in cuptorul incins la 180° . Dupa circa 20 min. se scoate tava din cuptor si se varsa deasupra placintii siropul, obtinut prin fierberea laptelui cu zaharul si vanilia. Se introduce din nou in cuptor si se lasa pana se coace bine.


Merge de minune cu o ceasca de cafea sau cu o cana de lapte cald.

Alte retete recomandate:

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Legume sotate cu varza portugheza si sos de soia

Niciodata nu am inteles varza asta portugheza - stiam ca se face doar o supa specifica la portughezi. De curand am o vecina...

Legume sotate cu varza portugheza si sos de soia
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce