Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus dupa care se pune la dospit, pana se dubleaza in marime. Dupa ce a crescut se imparte aluatul
Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus dupa care se pune la dospit, pana se dubleaza in marime. Dupa ce a crescut se imparte aluatul in 4 parti egale si se intind 4 foi. Se amesteca untul moale cu zaharul, pana se obtine o crema iar apoi se adauga nuca macinata. Pe fiecare foaie intinsa se pune un strat din aceasta crema, dupa care se ruleaza si se taie bucati de circa 4 cm sau cat de inalta este tava.
Intr-o tava unsa si presarata cu faina, se aseaza bucatile taiate din rulou, una langa alta dar lasand un pic de spatiu intre ele. Se mai lasa la crescut cam 30 de min. dupa care se pun in cuptorul incins la 180° . Dupa circa 20 min. se scoate tava din cuptor si se varsa deasupra placintii siropul, obtinut prin fierberea laptelui cu zaharul si vanilia. Se introduce din nou in cuptor si se lasa pana se coace bine.
Merge de minune cu o ceasca de cafea sau cu o cana de lapte cald.
Alte retete recomandate:
Niciodata nu am inteles varza asta portugheza - stiam ca se face doar o supa specifica la portughezi. De curand am o vecina...
Legume sotate cu varza portugheza si sos de soiaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce