Cuburi cu spanac si smantana

Cuburi cu spanac si smantana sau placinta cu spanac este o reteta pentru micul-dejun. Ingredientele sunt: spanac, smantana, praz, unt, usturoi.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 60 g pesmet
  • 250 ml smantana
  • 1 fir praz
  • 200 g spanac congelat
  • 2 linguri unt
  • 2 cepe
  • 3 catei usturoi
  • 3 oua
  • 5 linguri faina
  • 200 g branza telemea rasa
  • 1 lingurita sare
  • un pic de piper
  • nucsoara
  • scortisoara
  • rosii cherry

Mod de preparare

Pregatim ingredientele pentru cuburile de spanac astfel: cernem prima data pesmetul si punem peste el smantana tinuta la o temperatura medie (nu trebuie sa fie rece). Calim apoi ceapa, prazul si usturoiul tocate, in unt topit. Adaugam spanacul scurs si tocat si mai lasam pe foc aprox. 2 minute. Punem apoi la racit si dupa ce s-a racit turnam amestecul peste smantana amestecata cu pesmet. Adaugam ouale batute, faina, 2/3 din branza rasa, nucsoara, scortisoara, piper si sare. Omogenizam. Punem apoi compozitia pentru cuburi intr-un vas yena patrat si tapetat. Se presara branza topita si se coace in cuptorul preincalzit.

 


Se serveste cu rosii cherry.

Alte retete culinare romanesti recomandate:

Placinta cu dovleac

Placinta dobrogeana

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors