Reteta de aluat e postata de Afrodite aici. ALUATUL: 1. Se prepara o maia din drojdie, 1 lingurita de zahar si una de faina - peste care se toarna lap
Reteta de aluat e postata de Afrodite aici.
ALUATUL:
1. Se prepara o maia din drojdie, 1 lingurita de zahar si una de faina - peste care se toarna laptele caldut. Se lasa la umflat cam 10-15 minute.
2. Restul ingredientelor se pun intr-un vas (fara untul topit) se toarna maiaua si se formeaza un aluat, apoi adaug untul topit si racit incep sa framant. Nu e un aluat care sa necesite efort, eu nu-l framant mult, ci doar pana se leaga ingredientele.
3. Se pune intr-un loc cald la dospit, cam 1 ora.
4. Aluatul se imparte in 2 bucati egale si se intind 2 dreptunghiuri. Pe fiecare le-am uns cu cate 2 linguri de gem de zmeura si apoi am presurat fructele uscate pe care le-am spalat si uscat intr-un servet de bucatarie.
5. Le-am rulat cu ajutorul hartiei de copt si cele 2 tuburi rezultate le-am crestat pe mijlloc, pana in centru cu un cutit bine ascutit.
6. Le-am impletit si-am mutat cosita rezulatata, cu tot cu hartia de copt pe tava, astfel am evitat sa-i stric forma.
7. Cosita am lasat-o sa creasca 1 ora in cuptorul care-l incalzisem 10 minute la 50 grade, ca sa feresc aluatul de curentii de aer.
Am copt-o timp de 18 minute la 175 grade Celsius.
Pofta buna!
Reteta Cosita cu fructe uscate a fost propusa de seima pe forum culinar.ro
Alte retete de cozonac gasiti aici:
Cozonac Dina, simplu si pufos,
Cozonac moldovenesc,
Cozonac fara drojdie cu crema de nuca
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post