Amestecam laptele cu drojdia si putin zahar, presaram putina faina, o acoperim si lasam sa dospeasca aprox. 15 minute. Amestecam uleiul, sare, coaja
Amestecam laptele cu drojdia si putin zahar, presaram putina faina, o acoperim si lasam sa dospeasca aprox. 15 minute. Amestecam uleiul, sare, coaja de lamaie, zaharul, ouale si anasonul. Adaugam totul la faina cernuta, drojdia si framantam pe tabla pana obtinem un aluat moale, uniform, elastic, dar nu prea tare. Apoi punem aluatul inapoi in tava si, acoperit cu un servetel, il dospim de 2 ori. Apoi il impartim in 3 parti egale, apoi facem 3 rude de aprox. 70 cm, apoi le prindem de cate un capat si le impletim. Capetele le udam cu apa si le comprimam bine, formand coronita. O punem apoi intr-o tava unsa cu un strat subtire de untura, o acoperim si o lasam aprox. 30 de minute sa dospeasca. Ungem coronita deasupra cu un amestec de galbenus de ou cu lapte, apoi presaram seminte de susan. Amestecam migdalele cu zahar pana se lipesc, apoi coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade, timp de 25-35 minute pana devine crocanta.
Alti cozonaci recomandati
Cozonac nuca
Cornulete
Tarta cu fructe
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala