Aceasta reteta de coroana pascala este una deosebita, dulce fiind, cu zahar vanilat si coaja de lamaie. Este o reteta potrivita pentru masa de pasti.
Aceasta reteta de coroana impletita pentru masa de Pasti este foarte aspectuoasa dar si delicioasa. Seamana cu un colac. Reteta ne-a fost oferita de Rodiva - for the love of cakes.
Pune in masina de paine ingredientele dupa cum urmeaza:
laptele impreuna cu oul intreg si galbenusul, zaharul, zaharul vanilat, zeama de lamaie si drojdia.
Lasa-le sa stea asa 10 minute dupa care adauga faina. Porneste programul de aluat normal alb.
Dupa 10 minute adauga 50g de faina si dupa alte 30 de minute 50ml de ulei. Dupa ce aluatul a fost framantat si dospit scoate-l pe o suprafata cu ulei.
Imparte aluatul in 3 si impleteste-l. Unge fiecare parte cu un amestec din ou, lapte si zahar vanilat, dupa care aranjeaza-l in cerc intr-o tava rotunda tapetata cu hartie pentru copt.
In mijloc aseaza un ou de gaina iar pe margina oua de prepelita. Pune la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand se rumeneste.
Ouale nu se pun fierte, se fac odata cu aluatul!
Lasam coroana pascala sa se raceasca dupa care o putem servi.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post