Pentru cornulete fragede untura foarte rece se freaca repede cu faina, se adauga laptele rece in care s-a dizolvat drojdia si sarea, otetul sau romul.
Pentru cornulete fragede untura foarte rece se freaca repede cu faina, se adauga laptele rece in care s-a dizolvat drojdia si sarea, otetul sau romul si se framanta repede un aluat care se acopera cu un servet curat si se lasa sa stea 30min. pe planseta.
Se intinde o foaie groasa de 5mm si se taie rondele cu un pahar de vin. Pe fiecare se pune un varf de marmelada acrisoara, nuca sau rahat. Se ruleaza fiecare rondea in forma de cornulet si se pune in tava unsa si tapetata cu faina. Se dau la cuptor intai la foc mai tare apoi mai slab, 15-20 min. pentru a ramane albe. Se dau fierbinti prin zahar pudra.
Cornuletele fragede cu untura se servesc dupa ce se racesc. Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post