Faina se cerne intr-un vas, se adauga galbenusurile, sarea, drojdia dospita in putin lapte indulcit, laptele caldut si framantam un aluat pentru strud
Faina se cerne intr-un vas, se adauga galbenusurile, sarea, drojdia dospita in putin lapte indulcit, laptele caldut si framantam un aluat pentru strudel. Se framanta bine, apoi se presara cu putina faina si se acopera cu un prosop curat si lasam sa creasca. Intre timp pregatim umplutura. Aluatul crescut il intindem de ½ cm grosime, peste care punem zaharul amestecat cu margarina, apoi in mod egal impartim pe toata suprafata, nuca macinata si stafidele. Aluatul se rasuceste strans si taiem in 20 felii asemanatoare. Inelele de forma melcata se aseaza cu partea ondulata in jos intr-o tava unsa cu margarina sau unt, la o oarecare distanta unul de celalalt. Partile laterale se ung cu margarina sau unt. Lasam sa dospeasca si in tava putin, apoi se coc in cuptor la 180°C (in cuptorul cu gaz pe treapta 4-5) pe jumatate, dupa care se stropesc cu 10 ml lapte caldut cu zahar. Se coace in continuare pana se rumeneste. Se serveste fierbinte, dar si rece este gustos.
Alte retete recomandate
Tiramisu
Prajitura cu visine
Tarta cu visine
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post