O reteta delicioasa de chifle se realizeaza cu ingredientele: faina, unt, galbenusuri, drojdie, smantana dulce, zahar
Se freaca spuma untul cu zaharul pudra, adaugand treptat cate un galbenus, jumatate din cantitatea de smantana, putina sare, zaharul vanilat si drojdia frecata cu putin zahar. Se mai freaca timp de 10 min, se adauga restul de smantana si faina si se framanta bine pana cand aluatul se dezlipeste de pe mana.
Se acopera cu un servet si se lasa sa creasca pana cand devine de doua ori mai mult decit a fost. Se pune pe planseta, se mai framanta cateva minute. Apoi se ia cate o bucatica de marimea unui mar mic, i se da forma sferica si se asaza pe tava de copt putin unsa, la distanta apreciabila.
Se acopera tava cu un servet si se mai lasa 10 min sa creasca. Se unge cu oul batut, se presara cu zahar tos si se pune la cuptor, sa se rumeneasca.
Pot fi servite atat calde, cat si reci.
Alte retete recomandate:
Paine cu cascaval si ciuperci
Crema de masline negre cu crutoane
Placinta cu spanac
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post