Puneti intr-un bol faina cu putina sare si adaugati peste uleiul, coniacul si putina apa cat pentru a lega comp
Puneti intr-un bol faina cu putina sare si adaugati peste uleiul, coniacul si putina apa cat pentru a lega compozitia. Amestecati pana obtineti un aluat ca pentru paste: moale si foarte elastic. Lasati-l apoi sa se odihneasca pentru o jumatate de ora.
Pentru crema amestecati pe foc untul cu grisul si amestecati pentru un minutel. Adaugati laptele, zaharul si amestecati pana se ingroasa, pana devine o crema. Puneti-o apoi deoparte pentru a se raci putin, dupa care adaugati esenta de vanilie si ouale batute. Amestecati bine cat sa se incorporeze totul.
Întindeti aluatul bine bine (el este foarte elastic, o sa vedeti) si taiati-l in patratele de 12cm latura. Puneti crema pe centru si uniti doua laturi opuse pentru a obtine un pliculet. Le presati marginea (care nu trebuie sa fie prea lata) cu furculita.
Puneti bugatele necoapte intr-o tava unsa cu unt si acoperita cu hartie de pergament si le bagati in cuptorul incalzit la 200 grade pentru o jumatate de ora.
Dupa ce le scoateti din cuptor, le lasati 2 minutele sa se raceasca un pic dupa care le pudrati cu scortisoara si zahar si le serviti caldute.
Pofta buna!
Reteta Bougatsa a fost propusa de phllory pe forum culinar.ro
Alte retete gasiti aici:
Mere la pachet,
Plicuri cu marmelada,
Cornuri umplute
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post