Tsoureki, paine de Paste ce seamana cu un colac este usor de pregatit si numai buna pe masa de sarbatoare.
Mod de preparare:
1. Fa o maia din drojdie, apa calda si 3-4 linguri de faina. Lasa la dospit 20 de minute, intr-un loc cald. Pune pe foc zaharul si untul sa se topeasca in lapte. Adauga apoi si coaja de portocala. Lasa sa se raceasca.
2. Pune faina intr-un castron mai mare, adauga la mijloc maiaua, 6 oua batute in prealabil si putina sare. Framanta putin, adauga laptele. Framanta iar bine, pana se formeaza un aluat nici prea tare, nici prea moale: elastic. Lasa la dospit, acoperit, o ora si jumatate. Mai framanti apoi putin.
3. Imparte aluatul si formeaza fasii, apasa-le la capat impreuna si impleteste-le, apoi pune-le in forma dorita, unsa cu ulei si tapetata cu faina, unge deasupra cu ou batut, presara zahar si seminte de susan. Fa din loc in loc cate o adancitura cu lingura de lemn. Da la copt, 35 de minute, apoi pune in acele adancituri oua vopsite.
Tsoureki este o paine traditionala care se pregateste in Grecia cu ocazia sarbatorilor pascale. Ca si hristopsomo, painea traditionala de Craciun, tsoureki se mananca in familie. Este unul din darurile pe care le fac parintii copiilor in Duminica Pastelui. Se coace in Joia sau Vinerea Mare si este nelipsita de pe masa traditionala de Paste, pe care familiile grecesti o iau dupa slujba Invierii.
http://retete-culinare-cireasa.blogspot.com Silvia Cireasa
Se coace in Joia sau Vinerea Mare si este nelipsita de pe masa traditionala de Paste, pe care familiile grecesti o iau dupa slujba Invierii.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post