Placinte cu aluat de paine

Preparam o baza de aluat de paine clasic cu drojdie pe care il intindem intr-o tava, il ungem cu smantana, il presaram cu cubulete de slanina si cu ce

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 50 g drojdie
  • 500 - 0
  • 600 l apa calduta
  • 30 - 40 g sare

Mod de preparare

Preparam o baza de aluat de paine clasic cu drojdie pe care il intindem intr-o tava, il ungem cu smantana, il presaram cu cubulete de slanina si cu ceapa calita si il punem la cuptor.

Punem faina intr-un vas si sfaramam drojdia in mijloc. Turnam deasupra apa calduta, adaugam sarea si lasam sa stea jumatate de ora.

Framantam si impartim aluatul in 2 parti, le ungem cu ulei deasupra si le lasam o ora la dospit.

Apoi formam cate un aluat plat si rotund si coacem la cuptorul preincalzit.

Condimentam dupa gust.
Alte retete culinare recomandate

Clatite

Placinta

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors