Am dizolvat drojdia cu mierea si apoi diluat cu apa calduta apoi am amestecat cu fainurile cernute impreuna cu sarea. Am lasat KA-ul sa framante ~6 mi
Am dizolvat drojdia cu mierea si apoi diluat cu apa calduta apoi am amestecat cu fainurile cernute impreuna cu sarea.
Am lasat KA-ul sa framante ~6 minute apoi am lasat aluatul la crescut, intr-un vas uns cu ulei o ora (pana-si dubleaza volumul):
Am rasturnat pe masa de lucru, am mai framantat putin, apoi am impartit aluatul in 2.
Dintr-o parte am intins un rulou lung si subtire, din care am format o serpentina, apoi am adus marginea neserpuitapeste serpentina si am fixat capatul dedesubt.
Am uns cu apa si am trecut prin susan. Am lasat la crescut 1 ora, apoi am copt-o la 210 gradeC pentru 15 minute, scazand temperature la 190-200 gradeC si am continuat coacerea pentru inca 15 minute (daca mai e nevoie, se muta pe gratar si se mai coace alte 15-20 minute-a mea a fost gata).
Pofta buna!
Reteta Paine siciliana a fost propusa de PaulaM pe forum culinar.ro
Alte retete de paine: Paine simpla
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post