O reteta de paine de casa ce concureaza cu succes cu painea oricarei brutarii. Reteta este atat de simpla incat si un copil o poate realiza. Painea este asa cum ii spune si titlul neframantata, ea hidratandu-se singura.
Aceasta reteta de paine am descoperit-o pe blogul justlovecooking, asa ca nu ne vom asuma meritele asupra ei. Dar va spunem ca am incercat-o, ceea ce ne-a si determinat sa va impartasim reteta, pentru ca merita incercata.
Este o paine delicioasa, care se prepara incredibil de usor.
Faina se cerne intr-un vas mai mare, in care veti si framanta aluatul. Drojdia o dizolvati impreuna cu zaharul in apa calduta la care adaugati apoi si uleiul de masline.
Adaugati apoi lichidul in vasul cu faina, si amestecati cu lingura de 4-5 ori, cat sa se formeze cat de cat aluat. Tot ce va ramane de facut este sa acoperiti vasul si sa il lasati la frigider intre 12-24 de ore, cu cat mai mult cu atat mai bine. Da, este incredibil de simplu! :)
A doua zi, rasturnati aluatul pe o suprafata cu faina. Aluatul il framantati dupa indicatiile pe care le puteti vizualiza in imagini detaliate pe blog.
Dupa ce e framantat aluatul se mai lasa pe masa de lucru acoperit cu un prosop intre 30-60 minute, daca aveti timp. Incingeti intre timp cuptorul la 250 de grade. Puneti painea cu miscari rapide intr-o oala cu capac si dati-o la cuptor pentru 25 de minute. O mai lasati 10 minute fara capac.
Painea neframantata delicioasa se serveste calda.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post