Procedeul framantarii era cel manual, eu insa am framanat-o la masina. Am inlocuit drodia uscata cu cea proaspata si mi-a iesit grozav. Am facut mai
Procedeul framantarii era cel manual, eu insa am framanat-o la masina. Am inlocuit drodia uscata cu cea proaspata si mi-a iesit grozav.
Am facut maiaua drojdie+faina +un pic de apa si am lasat-o la crescut. Dupa 10 min era deja gata.
Am pus ingrdientele in masina de paiine si am aruncat si cate putin din semnintele care le aveam prin casa: de dovleac, floarea soarelui si mac.
Am lasat sa o framnte masina in voie sau framantam cu mana pana se amesteca ingredientele.
NU SE LASA LA DOSPIT NICI IN MASINA , NICI IN CASTRON (DACA ATI FRAMANTAT CU MANA). SE PUNE DIRECT IN TAVA IN CARE COACETI, IN ACEST CAZ , UNA DE 900 GR SAU IN 2 MAI MICI.
Am uns o tava de paiine cu ulei de masline si am presarat din abundenta seminte de susan.
Cand masina a terminat de framatat am scos aluatul pe masa infainata cu aceeasi faina, si i-am dat forma asta(imagine alaturata).
L-am pus in tava, l-am aranjat asa olecuta cu mana si am presarat niscaiva seminte asa cum mi-a sunat mie pe loc (voi faceti cum va place).
La uptor preincalzit la 200 grade se coace 50-60 min pt aceasta cantitate sau 25-30 minute pt jumatate din cant sau pana ce o scoateti afara din tava si ciocaniti fundul sa sune a gol.
eu mai fac si altceva fie paiine fie cozonac, asa in tava dupa timpul de coacere iau un cutit cu lama lunga si infing intr-o parte sa ajunga mijlocul, si daca iese curat e bine.
coaja e de vis sa nu va indoiti de asta...crocanta iar mijlocul pufos si bun si asa ramane, tot timpul cat aveti paiinea.
Reteta Paiine neagra a fost propusa de nico-vya pe forum culinar.ro
Alte retete de paine: Paine rustica de cartofi
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post