1.Intr-un vas se amesteca drojdia cu apa calda. 2. Dupa 5-10 minute se adauga 2 cani faina se amesteca apoi se adauga alte 2 cani faina si sarea. 3.
1.Intr-un vas se amesteca drojdia cu apa calda.
2. Dupa 5-10 minute se adauga 2 cani faina se amesteca apoi se adauga alte 2 cani faina si sarea.
3. Se lasa la dospit aproximativ 15 minute (aluatul este inca moale).
4. Se toarna apoi pe masa de lucru infainata si se imbraca in faina. Se framanata aproximativ 20 minute adaugandu-se treptat restul de faina.
5. Aluatul format se aseaza intr-un vas uns cu unt si se intorce in asa fel incat sa fie uns pe toate partile. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul
6. Ii trag aluatului un pumn in mijloc si-l las din nou la dospit pana se dubleaza.
7. Dupa alte 45-50 minute (poate si mai mult depinde cat de cald este in bucatarie) aluatul se aseaza pe o suprafata infainata, se taie in 2 parti aproximativ egale si se mai lasa alte 10 minute la odihnit (se acopera cu un prosop).
8. Fiecare mingiuta de aluat se intinde cam de 1 cm grosime si apoi se ruleaza.
9. Se aseaza apoi in tava unsa si tapetata cu faina de porumb. se ung cu albusul de ou batut cu 1 lingura apa. Se lasa la dospit 1 ora (in reteta spunea sa le acoperi, dar prospul sa nu le atinga, eu nu le-am mai acoperit).
10. Se porneste cuptorul setat la 190C (375F) (in cuptor se aseza o tava cu apa). Se dau la cuptor pentru 20 minute, se scot, se mai ung inca o data cu albusul batat cu apa si se mai lasa alte 20 minute la cuptor.
--------------------
Pofta buna!
Reteta Paine italiana a fost propusa de Rroxana. pe forum culinar.ro
Alta reteta de paine gasiti aici: Paine cu orez
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post