Paine integrala

Acest tip de paine este potrivit pentru diabetici sau cei care tin dieta.

Portii
4
Timp pregatire
70 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 25 g drojdie;
  • faina integrala cat cuprinde (aprox 500 g);
  • 350 ml apa calda,
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron, se face un spatiu in mijloc si in el se pune drojdia faramitata, se toarna apa calda treptat, apoi sarea si se amesteca acestea pana se dizolva drojdia. Acum incepem sa luam faina de pe margine si sa amestecam pana se face un aluat. Se presara faina pe masa de lucru, se framanta bine aluatul. Se lucreaza altfel cu faina integrala, aluatul e mai faramicios si un pic lipicios. Se asaza aluatul intr-un vas, se inveleste cu folie alimentara si se lasa la crescut cam 30 de minute. Dupa aceea, se formeaza painea si se asaza in tava, pe foaie de copt. Se mai lasa la crescut cam 30 de minute. Se coace painea la cuptorul incins, la foc potrivit pana se rumeneste, cam 45-50 de minute. Aveti grija ca pe la jumatatea timpului de coacere sa intoarceti painea ca sa se coaca bine. Dupa ce se scoate painea, se stropeste cu apa, apoi se acopera cu un prosop de bucatarie curat si se lasa la racit. Pofta Buna! Daca va plac retetele mele, le puteti gasi si pe blogul meu.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors