Painea gustoasa cu lapte se face in 2 zile, in prima zi se face un amestec de faina si lapte si apoi a doua zi ce continua cu reteta.
Painea gustoasa cu lapte se face in 2 zile, in prima zi se face un amestec de faina si lapte si apoi a doua zi ce continua cu reteta. Asa ca hai ca trecem la treaba :)
Mai intai facem aluatul de start. Faina se omogenizeaza cu laptele pana cand nu mai sunt cocoloase si apoi se pune la foc mic pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se acopera cu folie de plastic si se lasa la racit dupa care se tine la frigider pana a doua zi.
A doua zi scoatem aluatul de start si il lasam 1h la temperatura camerei. Dizolvam drojdie si zaharul in laptele cald si lasam 10min sa se umfle drojdia.
Apoi se adauga amestecul pesta faina din vas impreuna cu sarea si oul batut usor.
Se omogenizeaza, dupa care se adauga aluatul de start si se incepe framantatul adaugand din cand in cand din untul topit pana cand se obtine un aluat omogen care se dezlipeste de peretii vasului.
Aluatul de paine de casa se lasa la dospit 1h.
Dupa ce a dospit aluatul se imparte in 4 parti egale, se formeaza bile si se lasa 15 min sa se odihneasca. Apoi se intinde, se ruleaza si se aseaza in forma tapetata cu hartie de copt. Eu din acest aluat am facut 2 paini in forme mai mici de chec.
Se lasa la dospit 45 min dupa care se unge cu ou, se presara mac/susan dupa preferinta si se coace 35 min la 180 grade.
Painea gustoasa cu lapte se serveste calda si tine foarte bine 3-4 zile daca este tinuta, dupa racire completa, intr-o punga de plastic.
Este cea mai gustoasa si cea mai pufoasa paine pe care am mancat-o vreodata si nu are E-uri:) Pofta buna!
Sursa acestei retete este blogul culinar Mancare-bebe.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post