Intr-un vas mic se pune 50 ml de apa, la fiert, apoi se adauga 2 linguri de faina, amestecand continuu pana se ingroasa, se ia de pe foc si se lasa la
Intr-un vas mic se pune 50 ml de apa, la fiert, apoi se adauga 2 linguri de faina, amestecand continuu pana se ingroasa, se ia de pe foc si se lasa la racit. Restul de faina se pune intr-un vas mare impreuna cu drojdia, putina sare si compozitia de faina ingrosata. Se framanta bine cu apa calduta pana ce aluatul nu se mai lipeste de mana. Daca doriti se poate adauga si o lingura de ulei. Se lasa la dospit aproximativ o ora cu un praf de faina deasupra, acoperit cu un prosop, la temperatura camerei, pana isi dubleaza volumul. Se rastoarna intr-o tava unsa cu putin ulei, si se da la cuptor, la foc mic pana se coace. Cand painea este coapta, trebuie sa sune „a gol”, la lovire.
Dupa ce se scoate din cuptor, se unge cu putina apa rece, se acopera cu doua prosoape de bucatarie si se lasa la racit, la temperatura camerei.
Alte retete recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post