Paine de casa

Se pune faina intr-un castron mai mare si se amesteca cu sarea. Drojdia nu trebuie sa intre in contact direct cu sarea. In mijlocul castronului se fac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 600 ml apa calduta
  • 40 g drojdie
  • 1 lingura seminte susan
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita zahar
  • 4-5 linguri ulei

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron mai mare si se amesteca cu sarea. Drojdia nu trebuie sa intre in contact direct cu sarea. In mijlocul castronului se face o adancitura in care se pune drojdia, zaharul, uleiul.

Se pune apa treptat si se amesteca acolo in centru ca sa se dizolve drojdia. Se framanta cam 10 minute si dupa aceea se lasa la crescut o ora. Asa arata dupa ce a crescut.

Se pune coca intr-o tava pe fundul careia am presarat putina faina. Se lasa sa mai creasca din nou vreo 10 minute si dupa aceea o crestam.

Painea de casa se pune la copt in cuptorul incins bine si se coace aproximativ o ora la foc mare. Asa arata la final o paine de casa care familiei mele ii place foarte mult.

Inainte de coacere se pune si susan cine vrea si are acasa


Taiem pe felii si servim in cos de paine.

Alte retete recomandate:

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors