Pregatirea painii de casa incepe cu prepararea aluatului. Dizolvam drojdia in 200 g de apa calduta, amestecam cu 4 linguri de faina si lasam sa creas
Pregatirea painii de casa incepe cu prepararea aluatului. Dizolvam drojdia in 200 g de apa calduta, amestecam cu 4 linguri de faina si lasam sa creasca, 15 minute. Cernem faina intr-un vas mai mare. Adaugam sarea si amestecam usor. Facem un gol in mijlocul fainii si turnam acolo maiaua, dupa care turnam treptat apa calduta si framantam energic. Din cand in cand stropim aluatul cu putin ulei. Aluatul astfel obtinut, il acoperim cu un servet si il lasam la crescut, la caldura, aproximativ 30 de minute. Aluatul modelat il asezam intr-o forma unsa cu ulei si il crestam cu un cutit. Il lasam la crescut circa15 minute, apoi coacem painea in cuptorul incins in prealabil, aproximativ 40-45 minute.
Se mananca cu orice.
Sursa acestei retete este blogul retete-de-mancaruri
Alte retete recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post