Paine cu mere este o reteta simpla si delicioasa. Pentru aceasta reteta de paine aveti nevoie de faina, drojdie si mere.
Paine cu mere este o reteta simpla si delicioasa. Merele le puneti in cuptor si dupa ce s-au inmuiat faceti din ele un piure.
Pentru aceasta reteta de paine puneti in vasul pentru framantat se pune faina, sarea, drojdia frecata cu zahar si piure-ul de mere si se framanta bine 10 -15 minute. In functie de cat de zemoase sunt merele s-ar putea sa mai aveti nevoie de aprox 100-150 ml apa, aceasta se adauga dupa nevoie, in timpul framantatului. Se obtine un aluat neted, nelipicios. Aluatul se da la crescut pana isi dubleaza volumul, apoi se pune pe masa de lucru si i se da forma rotunda. Se aseaza pe o planseta presarata cu putin gris sau malai si se acopera, se lasa sa creasca pana aproape isi dubleaza volumul. Cuptorul se incinge la 200 grade. Inainte de a baga painea cu mere in cuptor, aceasta se presara cu faina si se taie circular cu un cutter sau un cutit bine ascutit. Se coace 40 minute.
Painea cu mere poate fi consumata ca atare, cu dulceata sau cu cascaval. Pofta buna! Reteta Paine cu mere a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.ro.
Iata ca am ajuns si la reteta cu nr. 200. Nu pot sa ma laud ca am facut cine stie ce lucruri complicate sau inovatoare pana...
Tort Napoleon - reteta cu nr. 200Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala