Faina, ouale, sarea si laptele praf se pun intr-un bol mare.Drojdia si zaharul se dizolva in laptele caldut si se toarna peste faina apoi se framant
Faina, ouale, sarea si laptele praf se pun intr-un bol mare.Drojdia si zaharul se dizolva in laptele caldut si se toarna peste faina apoi se framanta. Apoi se adauga treptat si uleiul. Se lasa la crescut cam o jumatate de ora, dupa care se intinde o foaie pe care se pun maslinele scurse bine, dupa care se ruleaza. Pentru o paine se fac 2 bucati care la randul lor se rasucesc, se pun in tava si se lasa la crescut cam 30 de minute la loc caldut. Dupa ce a crescut, se unge usor cu ou batut bine si se presara mac. Se coace la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute. Cand sunt gata se scot si imediat se ung cu apa, zahar si un pic de ulei, apoi se invelesc si se lasa la racit.
Se serveste felii, cu unt, crema de branza sau prajita si cu salata.
Alte retete de paine recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post