Paine cu lapte

Se cerne faina intr-un vas adanc, se pune sare, apoi se adauga drojdia frecata cu o lingura de zahar. Se framanta cu lapte caldut si cu doua linguri d

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de faina
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 l lapte
  • 3 linguri de ulei
  • 1 ou
  • 1 „nuca de drojdie
  • 1 lingura de zahar

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un vas adanc, se pune sare, apoi se adauga drojdia frecata cu o lingura de zahar. Se framanta cu lapte caldut si cu doua linguri de ulei pana cand aluatul devine elastic, dupa care se lasa aluatul la dospit o ora.

Se imparte in doua parti egale si se pune la copt in forme unse cu ulei.

Cand se pun formele in cuptorul cald, painile se ung cu galbenus de ou. Se lasa focul mic cateva minute, pentru ca aluatul sa poata creste, apoi se face flacara mai mare si se coace painea trei sferturi de ora.

Se pastreaza intr-un prosop curat, ca sa se inmoaie coaja.
Alte retete culinare

recomandate:

Tocanita de vita

Tocanita greceasca cu legume

Varza a la cluj

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors