Se cerne faina intr-un vas adanc, se pune sare, apoi se adauga drojdia frecata cu o lingura de zahar. Se framanta cu lapte caldut si cu doua linguri d
Se cerne faina intr-un vas adanc, se pune sare, apoi se adauga drojdia frecata cu o lingura de zahar. Se framanta cu lapte caldut si cu doua linguri de ulei pana cand aluatul devine elastic, dupa care se lasa aluatul la dospit o ora.
Se imparte in doua parti egale si se pune la copt in forme unse cu ulei.
Cand se pun formele in cuptorul cald, painile se ung cu galbenus de ou. Se lasa focul mic cateva minute, pentru ca aluatul sa poata creste, apoi se face flacara mai mare si se coace painea trei sferturi de ora.
Se pastreaza intr-un prosop curat, ca sa se inmoaie coaja.
Alte retete culinare
recomandate:
Tocanita de vita
Tocanita greceasca cu legume
Varza a la cluj
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post