Paine cu cartofi si patrunjel

Pentru paine cu cartofi si patrunjel cartofii ii curatam de coaja si ii punem la fiert cu condimente, ii pisam cu furculita, adaugam cascavalul dat prin razatoare.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 2-3 cartofi
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • 1 cub drojdie
  • 1 legatura patrunjel
  • 50 g cascaval
  • 4 linguri ulei
  • apa calduta

Mod de preparare

Pentru paine cu cartofi si patrunjel cartofii ii curatam de coaja si ii punem la fiert cu condimente, ii pisam cu furculita, adaugam cascavalul dat prin razatoare, patrunjelul tocat, sare dupa gust.

Faina o cernem intr-un lighean, facem gaura in mijloc, adaugam drojdia, zaharul, uleiul si amestecam. Adaugam cartofii si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta. Framantam un aluat elastic si care nu se lipeste de maini.

Am uns o tava cu ulei si am tapetat putin cu faina, am adaugat coca, am acoperit si am lasat la dospit 1 ora.

Am dat tava la cuptorul preincalzit la foc foc mic spre mediu pana painea de casa s-a rumenit frumos.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors