Paine cu branza si marar

1.Se face o maia din drojdie, zahar si un pic lapte caldut. Se lasa la dospit 15 minute. 2.Se amesteca faina, sarea, branza, mararul, laptele, oul si

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 ml lapte de soia
  • 1 ou
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 11 gr drojdie proaspata/1 pachet drojdie uscata
  • 540 gr faina
  • 1 legatura marar
  • 1 lingurita rozmarin macinat
  • 1/2 jumatate ceapa
  • 200 gr branza framantata
  • usor sarata

Mod de preparare

1.Se face o maia din drojdie, zahar si un pic lapte caldut. Se lasa la dospit 15 minute.

2.Se amesteca faina, sarea, branza, mararul, laptele, oul si ceapa maruntita bine si amestecata cu pulberea de rozmarin. Se adauga si maiaua si se framanta un aluat. Se lasa la dospit, la cald, 30 minute.

3.Dupa dospire aluatul se aseaza pe masa de lucru, se imparte in doua si se formeaza o spirala, se pune intr-o tava de cozonac si se mai lasa la dospit cca 30 minute.

4. Se unge cu albus de ou batut si se presara cu seminte de floarea soarelui.

5.Se coace in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cca 40 min, pana se rumeneste frumos.


Pofta buna!

Reteta Paine cu branza si marar a fost propusa de raducristina pe forum culinar.ro

Alte retete de paine gasiti aici:

Paine nan,

Paine cu faina integrala si seminte,

Paine in ghiveci

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors