Painea cu 4 tipuri de seminte este nemaipomenita. Pentru a prepara aceasta paine de casa e nevoie de aluat pentru paine si mac, susan, in, boabe de mustar.
Painea cu 4 tipuri de seminte este nemaipomenita. Pentru prepararea unui aluat de paine de casa din 750g de faina alba, eu pun 1 pliculet de drojdie uscata (7g), deoarece aluatul este unul cu putine ingrediente. Mai intai dizolvam drojdia in 100ml apa calduta cu cele 2 lingurite de zahar si turnam in mijlocul cantitatii de faina dintr-un vas. Lasam 10min la loc ferit de curent sa se umfle putin
Apoi adaugam cele 4 tipuri de seminte, inca 40ml apa calduta, sare si amestecam usor. Daca mai este nevoie mai adaugati inca 10ml de apa, la mine nu a fost nevoie dar depinde de tipul de faina.
Incepeti sa framantati adaugand treptat cele 2 linguri de ulei pana cand obtineti un aluat omogen care se dezlipeste usor de maini si de vas. Acoperim cu folie alimentara si lasam la dospit la loc ferit de curent pentru aproximativ 1h pana cand isi dubleaza volumul. Eu am lasat vasul pe calorifer in bucatarie
Dupa trecerea timpului de dospit, rasturnati aluatul pe masa unsa cu putin ulei
Dati forma dorita painii si asezati-o in tava de copt. Eu am format o paine impletita si am asezat painea intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt.
Lasam la dospit pentru 30min si apoi bagam painea in cuptorul preincalzit la 220 grade pentru aproximativ 30min pana cand se rumeneste frumos
Painea cu 4 tipuri de seminte se lasa sa se raceasca si apoi se poate felia. Pofta buna!
Sursa acestei retete este blogul culinar mancare-bebe.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post