Paina calda toast

TOATE INGREDIENTELE TREBUIE SA FIE LA TEMPERATURA CAMEREI 1. Am pus intr-un castronoi faina cu sarea , zaharul si drojdia, si am amestecat bine. 2. A

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 11 gr drojdie uscata (un plic)
  • un ou (si inca unul pt uns painea)
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 200 gr lapte
  • 60 gr unt.

Mod de preparare

TOATE INGREDIENTELE TREBUIE SA FIE LA TEMPERATURA CAMEREI 1. Am pus intr-un castronoi faina cu sarea , zaharul si drojdia, si am amestecat bine. 2. Am pus, oul, apoi laptele si untul si am framantat. 3. Am scos-o din castron, si fara faina am inceput sa dau cu ea de masa, s-o framant. 4. Datorita untului, aluatul nu se lipeste. 5. Dupa ce am framantat-o aproximativ un sfert de ora, am pus-o inapoi in castron, la crescut intr-un loc cald, in jur de 35 minute. Nu am lasat sa creasca aluatul un timp anume, pur si simplu l-am lasat sa se umfle "mushkii" pe el. 6. Apoi, am bagat aluatul in forma si l-am mai lasat un pic sa creasca, in total, cam 45 de minute, dupa care am dat la cuptor.


Pofta buna! Reteta Paina calda toast a fost propusa de meLuce pe forum culinar.ro Alte retete de paine gasiti aici: Paine cu orez, Paine in ghiveci, Paine neagra

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors