1. Se amesteca drojdia cu o lingura de zahar, 2 linguri de faina si 2 de lapte pana se obtine un aluat care se lasa la loc cald cam 2 ore sa dospeasca
1. Se amesteca drojdia cu o lingura de zahar, 2 linguri de faina si 2 de lapte pana se obtine un aluat care se lasa la loc cald cam 2 ore sa dospeasca (sa creasca)
2. Se aseaza faina, sarea, uleiul laptele si zaharul intr-un castron mare. Se adauga maiaua dospita si se framanta pana se obtine un aluat uniform si elastic. Se adauga din cand in cand apa calduta pentru a se framanta bine aluatul.
3. Se lasa aluatul sa stea 5 minute, se pun semintele de dovleac si se framanta putin. Se modeleaza doua suluri din aluat care se impletesc. Se da forma unei paini impletite care se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Se lasa painea sa dospeasca pana cand isi dubleaza marimea.
4. Se presara painea cu migdalele feliate si se pune in cuptorul bine incalzit. Se lasa circa 35-40 de minute pana se rumeneste frumos.
5. Dupa ce se racoreste se pudreaza.
Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post