Fougasse este o reteta de paine ce vine din Franta. Este o reteta de paine aplatizata pe care o puteti pregati in casa. Fougasse este asemanatoare cu focaccia.
Acest Fougasse imi aminteste de excursia din Franta de acum cativa ani cu ocazia unui schimb de experienta, de toate brutariile care te ademenesc cu produse traditionale si proaspat coapte. Desigur ca a trebuit sa intru si sa cumpar o Fougasse!
Preparare:
Intr-un bol amestecam drojdia, apa si zaharul si le lasam 10 minute pana apare o spume. Apoi adaugam faina, sarea, uleiul de masline si framantam pana aluatul devine omogen, cam 10 minute. Acoperim cu un prosop umed si lasam sa dospeasca o ora.
Incalzim cuptorul la 200 C. Puteti imparti aluatul in 5 bucati egale sau realiza o singura fougasse pe o tava mare. Intindem aluatul in triunghiuri si il crestam lasand spatiu intre crestaturi (va mai creste in cuptor). Ungem aluatul cu lapte si presaram rosiile uscate, fulgii de ovaz si caperele, apoi il coacem proximativ 15-20 de minute pana e crocant si rumen.
Fougasse se serveste calduta.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post