Se face o maia din putin lapte caldut, zahar si drojdie. Se adauga ouale, sarea, untul si laptele si se framanta bine apoi se pune la crescut. Taiem
Se face o maia din putin lapte caldut, zahar si drojdie. Se adauga ouale, sarea, untul si laptele si se framanta bine apoi se pune la crescut.
Taiem o parte din aluat, eu am taiat mult prea mult, trebuie numai jumatate din partea din dreapta. Deci circa 10-15% din aluat si se pune deoparte.
Din restul aluatului se formeaza un covrig care se pune in tava.
Din aluatul pus deoparte se face o impletitura.care o lipim de covrigul pensulat cu putina apa in locul unde va veni impletitura.
Ungem cu galbenus de ou si dam la copt la 170° circa jumatate de ora.
Pofta buna!
Reteta Covrigul urias a fost propusa de Bianca-21 pe forum culinar.ro
Alte retete de paine gasiti aici:
Paine nan,
Paine cu faina integrala si seminte,
Paine in ghiveci
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios