Chifle cu lapte

Pentru chifle cu lapte se face un aluat la rece ca pentru painea cu lapte. Dupa ce a crescut, nu insa complet, se rastoarna coca pe masa de aluat presarata cu faina.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 40 g drojdie
  • 6 — 7 dl lapte
  • 1 lingura ulei
  • 20 g zahar
  • 2 lingurite rase de sare.
  •  

Mod de preparare

Pentru chifle cu lapte se face un aluat la rece ca pentru painea cu lapte. Dupa ce a crescut, nu insa complet, se rastoarna coca pe masa de aluat presarata cu faina, se imparte in painite mici de circa 50 — 60 g fiecare, se rotunjesc in mana si se asaza pe tava presarata cu faina. De indata ce sunt asezate pe tava, inainte de a creste, se cresteaza deasupra, in doua sau in patru, cu un cutit foarte bine ascutit, cu o miscare iute si destul de adanc. Se lasa sa creasca si, inainte de le da la cuptor, se ung cu ou amestecat cu putin lapte. Chiflele cu lapte se coc la foc iute circa 20 de minute.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors