Am topit drojdia in lapte caldut si am turnat-o peste faina pe care am amestecat-o in prealabil cu sarea si zaharul. Am adaugat untul topit, apoi am f
Am topit drojdia in lapte caldut si am turnat-o peste faina pe care am amestecat-o in prealabil cu sarea si zaharul. Am adaugat untul topit, apoi am framantat bine pana cand aluatul a devinit elastic(daca mai este nevoie, se mai poate adauga cate putin lapte). In cazul in care aluatul este lipicios, va puteti infaina mainile, dar foarte putina, nu se mai adauga faina in aluat. am pus la crescut intr-un loc cald si l-am lasat pana si-a dublat volumul. Am pus aluatul pe masa de lucru, l-am intins cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara, groasa de cca 2 cm si am taiat in 4 bucati . Am finisat putin marginile si le-am pus in tava de copt, lasandu-le din nou la cald, sa creasca. Le-am copt 25 minute la 200 grade ( timpul poate varia in functie de cuptor ), apoi le-am scos din cuptor si le-am acoperit repede cu un prosop usor umezit. Chiflele avand multe cereale sunt foarte dense, iar proaspat scoase din cuptor sunt tari. Infasurate in prosopul umed se inmoaie, fara a deveni insa pufoase. Sunt dense, dar moi, mie imi place foarte mult mirosul si gustul . Cand vreau sa le fac mai pufoase, inlocuiesc jumatate din cantitatea de faina cu faina alba ).
Pofta buna! Reteta Chifle - 6 cereale a fost propusa de Narnia pe forum culinar.ro Alte retete de paine gasiti aici: Paine italiana cu coaja crocanta, PAINE CU IAURT, Paine rustica cu cartofi
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post