Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

Ingrediente

  • 400 g rigatoni
  • 2 litri apă
  • Sare și piper
  • Oregano uscat
  • 250 ml smântână de gătit
  • 3 linguri parmezan Parmigiano Reggiano ras
  • 1/2 ceapă
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 100 g gorgonzola DOP
  • 200 g mușchi de vită

Mod de preparare

Cum se prepară Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

Punem apa la fiert într-o oală mare și adăugăm un praf de sare. Când apa fierbe, adăugam pastele și le preparăm conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când pastele sunt fierte, le scurgem și păstrăm puțină apă de la fiert deoparte.

Între timp, tăiem mușchiul de vită în felii subțiri și încingem uleiul de măsline într-o tigaie. Adăugăm vita și o prăjim la foc iute pentru câteva minute până se rumenește frumos pe toate părțile. Punem sare și piper după gust și răsturnăm carnea într-un bol. Tăiem mărunt ceapa și o punem în tigaia în care am prăjit carnea.

Călim ușor, cât să se înmoaie, după care adăugăm smântâna lichidă. Lăsăm sosul să ajungă la punctul de fierbere, apoi adăugăm gorgonzola și parmezanul Parmigiano Reggiano în sosul de smântână și amestecăm până brânza se topește complet.

Aromatizăm sosul cu puțin oregano uscat și ajustăm gustul cu sare și piper după preferințe, după care punem carnea și pastele peste sos. Amestecăm bine pentru a le acoperi uniform.

Dacă sosul pare prea gros, îl subțiem cu puțină apă de la fiert păstrată anterior.
Presărați parmezan Parmigiano Reggiano ras deasupra pastelor și serviți-le imediat, garnisite cu ierburi proaspete sau fulgi de chilli, dacă doriți.

Vezi cum recunoști la raft o brânză gorgonzola de calitate, care este semnul distinctiv care-ți arată că se respectă autenticitatea rețetei

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce