Tocanita de iepure, cu sos alb - Reteta video

Am pregatit iepure in foarte multe feluri, dar acesta-i preferatul meu. Am incercat sa evadez din banala reteta de iepure la cuptor si sa fac o tocanita cu sos alb.

Portii
2
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un iepure
  • 500 g ciuperci
  • 100 ml ulei de masline sau de struguri
  • cca 30 g unt
  • 8 firicele cimbru proaspat
  • 2 linguri fresh de lamaie
  • 100 ml vin alb demisec
  • ½ legatura de patrunjel
  • ½ legatura de coriandru proaspat
  • 3 salote (daca nu aveti puteti pune ceapa rosie sau Ardei gras verde
  • 300 g pancetta sau Bacon
  • 1 lingura si jumatate de mustar calitativ cu miere sau cu boabe
  • 2 litri de supa de pui
  • 250 ml smantana de gatit calitativa
  • 3 catei de usturoi
  • 1 varf de cutit de scortisoara
  • sare si piper alb dupa gust

Mod de preparare

Lasa fileurile la marinat cca o ora, intr-un castron cu 2 linguri de ulei de masline sau struguri, cele 2 linguri de fresh de lamaie, 3-4 firicele de cimbru proaspat si putina sare.

Pune supa de pui pe foc si poseaza pulpele de iepure in aceasta, cca o ora. Daca nu ai supa de pui, atunci pune 2 litri de apa pe foc, impreuna cu 2 morcovi, 1 telina, 1 praz sau o ceapa, 2 bucati de pastarnac si sare. Astfel iepurele va prinde gust mult mai bun.

Taie ciupercile in 4, toaca ceapa cubulete, iar usturoiul taie-l in 2, pe lungime. Adauga unt si ulei de masline intr-o tigaie incapatoare.

Cand s-a incins uleiul soteaza ceapa, usturoiul si cimbru pentru cateva zeci de secunde. Adauga ciupercile si potriveste de sare si piper alb. Scoate usturoiul inainte sa devina maro. Stinge cu vinul alb si lasa-l sa se reduca.

Adauga putina supa din cea in care se poseaza iepurele si amesteca.

Las-o sa se reduca si adauga smantana.

La scurt timp adauga si 1 lingura si 1/2 de mustar cu miere sau cu boabe. Amesteca bine.

Ia apoi tigaia de pe foc.

Odata posate, scoate pulpele de iepure pe un tocator si lasa-le sa se raceasca putin. De indata ce s-au mai racit, scoate carnea de pe oase.

Taie file-urile de iepure rondele si incinge putin ulei de masline intr-o tigaie.

Adauga cuburile de pancetta sau bacon si soteaza-le impreuna cu file-urile. Adauga la sfarsit si carnea de pe pulpele posate.

Cand au devenit aurii, le punem in tigaie peste ciuperci.

Pune inapoi tigaia pe foc mic.

Toaca patrunjelul si coriandrul si adauga-le in tigaie. Daca nu ai coriandru proaspat, poti renunta la el. La sfarsit de tot, adauga si scortisoara.

Poti servi acest preparat cu cartofi natur, gnocchi proaspeti sau chiar paste proaspete.

Eu le voi servi alaturi de o portie de fettuccine. Imi place la nebunie aceasta combinatie.

Urmareste intregul mod de preparare si in reteta video. Pofta buna!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada de biscuiti cu banane

Cunosc aceasta reteta de cand eram prin clasa a IV a de la o vecina, dar in varianta de post. Multi ani, in zilele de post am...

Rulada de biscuiti cu banane
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide